Mikor érdemes munkát keresni? Hol kínálják a legtöbb állást? - Pénzcentrum.hu

Mikor érdemes munkát keresni? Hol kínálják a legtöbb állást? - Pénzcentrum.hu: Mikor érdemes munkát keresni? Hol kínálják a legtöbb állást?

"Április és május lehet a csúcsszezon az álláshirdetések szempontjából, egy felmérés szerint ugyanis a cégek leginkább ebben a két hónapban toboroznak. A legtöbb önéletrajz viszont januárban kerül a világhálóra. Területi alapon a listát - természetesen- Budapest vezeti: tavaly az álláshirdetések közel harmada fővárosi munkalehetőséget kínált.
...
Az interneten található álláshirdetések 16,7 százaléka az értékesítés-kereskedelem, 11% az információs technológiák, 7-7% pedig az adminisztráció, a gépipar valamint a pénzügy és könyvelés területére szólt 2011-ben.
...
Az álláskeresők legnagyobb része pedig - 13, illetve 12% - az értékesítés-kereskedelem valamint az adminisztráció területén dolgozna. A harmadik leggyakrabban keresett kategória az interneten a segédmunkák: az önéletrajzok 8,4 százalékában szerepel, majd a gyártás-termelés, valamint a szállítmányozás-logisztika következik 7-7 százalékkal... "